Det blåser högerkonservativa vindar

Insändare2021-09-14 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

USA inför ”sharialagar” i delstaten Texas. Högerkonservativa religiösa krafter i demokratins USA inför nu förbud mot abort efter vecka sex oavsett om graviditeten beror på våldtäkt eller incest. Dessutom utlyses belöningar på upp till 10 000 dollar till dem som kan ange kvinnor som utför eller planerar en abort. Före sex veckors graviditet är det näst omöjligt att veta om man är gravid. Att då besluta om abortförbud efter en kärleksaffär, våldtäkt eller incest är då orimligt. Samma kvinnoförtryck ser vi i Afghanistan där kvinnor inte äger rätten till sina kroppar.

I delar av USA förnekar man idag Darwins evolutionslära om livets ursprung och har förbjudit undervisning om evolutionen. Man hävdar tex att jungfrufödsel är fullt möjligt. Det var ju på så sätt som jungfru Maria blev gravid och Jesus kom till världen menar den religiösa extremhögern. En patetisk syn på kvinnor och okunskap om hur liv uppkommer. 
Samma iskalla vindar blåser även i Europa. Se på Polen och Ungern och vindarna känns även i Sverige. Kvinnovåld, kvinnoförakt och kvinnoförtryck från bland annat högerkonservativa krafter.

Läs mer om