Det går inte att lita på Ulf Kristersson

Insändare 31 augusti 2022 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ulf Kristersson har aldrig gått att lita på och det beteendet har han också applicerat på SD, KD och L. Sanningen är att Ulf Kristersson har alltid sagt en sak och gjort en annan. Det finns otaliga exempel på detta och det senaste är påståendet att ”700 000 utrikesfödda inte kan försörja sig själva” vilket Moderaterna skriver på sina sociala medier, Ulf Kristersson upprepar gärna siffran gång på gång i tal och debatter. Det är ett problematiskt påstående på många sätt. För det första för att den syftar till att måla ut en stor grupp människor som parasiter på den svenska välfärden.

I mitt vuxna liv har det alltid talats om flyktinginvandrare som att “de kommer hit och lever på bidrag” (när det gäller arbetskraftsinvandrare har det istället hetat att “de kommer hit och tar våra jobb”). För det andra för att siffran helt enkelt inte stämmer, vilket SVT avslöjade i partiledarutfrågningen i söndags. Det visar sig att den verkliga siffran är 317 600 alltså mindre än hälften mot vad Moderater och Ulf Kristersson och även SD, KD och L hävdar. Dagligen kommer SD och KD med stöd av M och L med utspel som vid granskning av dess innehåll så gott som alltid inte stämmer med verkligheten.

Det har merparten av Sveriges befolkning redan upptäckt och behöver därför ingen ytterligare kommentar men i en insändare i Eskilstuna-Kuriren hävdar SD och KD att bensinpriset i Sverige är Europas högsta. En enkel sökning på nätet visar att 2022-08-23 var priset i Sverige och Belgien för 95 oktan E10 19,68 resp 19,72 kr/lit. Irland, Estland, Storbritannien, Israel, Grekland, Nederländerna, Finland, Danmark, Schweiz, Norge och Island hade högre pris än Sverige per liter för 95 oktan E10. Ytterligare en osanning från SD, KD, M och L för att försöka lura svenska folket inför valet 11 september 2022. Samtliga väljare borde dra slutsatsen att det inte går att lita på vad M, SD, KD och L säger och som konsekvens avstå från att lägga en röst på något av dessa partier.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa