"Det ligger något Trumpskt över delar av oppositionen"

Strängnäspolitikens självutnämnda drama queens, Catharina De Geer (KD) och Margaretha Furustrand (L) är återigen igång och slår in öppna dörrar i jakt på billiga poäng. Skriver Thore Berggren (M).

Strängnäspolitikens självutnämnda drama queens, Catharina De Geer (KD) och Margaretha Furustrand (L) är återigen igång och slår in öppna dörrar i jakt på billiga poäng. Skriver Thore Berggren (M).

Foto: Kristina Levin

Insändare2020-10-06 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Strängnäspolitikens självutnämnda drama queens, Catharina De Geer (KD) och Margaretha Furustrand (L) är återigen igång och slår in öppna dörrar i jakt på billiga poäng. Denna gång river man upp damm i EK-ST 28/9 och konspirerar om den eventuella försäljningen av fjärrvärmeverksamheten i Strängnäs. Det är svårt att hitta någon form av nytänkande eller konstruktivt i inlägget, men det har säkert inte heller ingått i ambitionen. Allt verkar snarare upplagt för att berätta vilka stenar som bör vändas på i det pågående utredningsarbetet.

Visst, den ambitionen är det inget fel på. Debattörerna har rätt i att det finns snedsteg att undvika i frågan, men vad de helt tycks bortse ifrån är att detsamma också gäller för att helt låta bli att ställa den. I majoriteten har vi pekat på att kommunen står inför så krävande investeringar att vår befintliga ekonomi inte ensam kan hantera dem. En eventuell försäljning av fjärrvärmerörelsen är tänkt att ändra på det. Men – naturligtvis endast om detta kan genomföras utan att skapa andra, nya problem i stället. Det är det vi har beslutat att undersöka.

Inget ansvarstagande parti, inte heller de båda debattörernas partier, har någonsin sagt något annat. Detta vet naturligtvis även debattörerna, vilket inte minst visas av att deras inlägg är översvämmat med ord som ”troligen”, ”sannolikt”, ”se upp” och ”ifrågasätta”.

Men i vanlig ordning utgör brist på fakta föga hinder för den som är ute efter att polarisera, oroa och splittra i jakt på klick i sociala medier. Det är inte utan att man reflekterar över om det ligger något Trumpskt även över delar av oppositionen i Strängnäs.