Dyrt att anlita seniortjänster

Insändare 24 november 2020 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag är pensionär och har sett ett antal ”seniorbolag” erbjuda sina tjänster. 

Jag trodde att de hade som affärsidé att hjälpa pensionärer med allehanda saker till ett bra pris.

Hej vad jag bedrog mig, de företag som jag ringde till hade alla lagt sig på ett timpris som gav en månadsinkomst på dryga 80.000 kronor per månad.

Jag skulle inte bli förvånad om de som utför arbetet för företagen aldrig tjänat så bra när de hade ett ordinarie arbete.

Nu vet jag naturligtvis inte vad varje utförare får i timmen. Den som står för företaget ska väl ha en skaplig inkomst, förmodligen väsentligt mycket högre än vad de som utför det egentliga arbetet har.

När jag uppmärksammade ett av företagen jag ringde till om den höga månadskostnaden fick jag till svar, att det blir ju inte så många timmar på var och en. Helt naturligt att det blir få timmar, jag ser på min pension och inser att jag inte kan köpa så många timmar som jag skulle önska. Jag har inte råd helt enkelt. Jag uppfattade svaret som att de medvetet tar ut hög lön för de vet att skattebetalarna betalar halva kostnaden och förtjänsten blir hög på få arbetade timmar.

Jag tänkte att om man vore ung och arbetslös vore det en perfekt sysselsättning att hålla på med enklare serviceuppdrag som skotta snö, kratta löv, gräva i trädgården, ta upp båten med mera. Nöjde man sig med 300 kronor per timma (lika med 50.000 kronor i månaden) det vill säga en kostnad för pensionären på 150 kronor i timmen så skulle det inte behöva vara utan arbete så många timmar.

Jag uppmanar alla arbetslösa ungdomar att satsa på att hjälpa pensionärerna med bra priser, utvecklingsmöjligheterna är stora, bra lön och bra för det egna CV.

Ämnen du kan följa