Ebba Busch har inte alla kristdemokrater på sin sida

Insändare 27 september 2022 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vill först tacka Jaan Ungerson för en bra debattartikel i Eskilstuna Kuriren den 23 september. Rubriken på debattartikeln "Samarbete med SD borde vara otänkbart för KD och L".

Har varit Kristdemokrat sedan 1966 då jag anslöt mig till Nyköpings lokalavdelning. Alla våra partiprogram och senare Principprogram handlar om att vi alltid skall vara oberoende av andra partier. Däremot kan våra idéer om hur vi vill ordna vårt samhälle sammanfalla med andra partiers idéer. Vi är inte främmande att hoppa över blockgränserna. Jaan Ungerson är klockren i sin beskrivning.

Kristdemokraterna i Uppsala har mer eller mindre blivit förvillade av Jakob E:son Söderbaum. Han var riksdagskandidat för Kristdemokraterna för Uppsala i valet 2006. Han har varit redaktör för skriften "Konservatism & kapitalism" där två ungdomar från Kristdemokraternas medverkade. År 2020 utkom hans bok "Modern konservatism - Filosofi, bärande idéer och inriktningar i Burkes efterföljd". Idag är han partipolitiskt obunden.

Nu vet jag inte om vår partiledare Ebba Busch har blivit förvillad av Jakob E:son Söderbaum eller känt vittring av att bli en del i Moderatens maktsträvan att få ett regeringsbyte. Personligen tror jag inte hon har hela den kristdemokratiska rörelsen på sin sida.
Litteratur att läsa: Kristdemokraternas Principprogram (2015), Jakob E:son Söderbaum (2020) och Claus Bryld: "Edmund Burke konservatismens profet".


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa