EEM borde skjuta upp förändringen till våren

Eskilstuna energi och miljö har uppenbarligen beslutat att övergå till fakturering varje månad till villakunderna, skriver insändarskribenten.

Eskilstuna energi och miljö har uppenbarligen beslutat att övergå till fakturering varje månad till villakunderna, skriver insändarskribenten.

Foto:

Insändare2022-12-23 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Eskilstuna energi och miljö har uppenbarligen beslutat att övergå till fakturering varje månad till villakunderna. Det från att tidigare ha fakturerat varannan månad. Detta är inget att säga något om men däremot tidpunkten för införandet! Någon information om förändringen har jag inte sett. Inte förrän 17 december och då i form av en faktura för novemberförbrukningen att betalas 28 december. Visserligen var fakturan daterad redan 7 december men trots varannandagsutdelning är tio dagars distributionstid i längsta laget.

Eskilstuna energi och miljö tycks helt okänsligt för, eller omedvetet om, att januari alltid är en knaper månad för familjerna efter julens kostnader. Ännu svårare blir januari 2023 på grund av alla kostnadsökningar på mat och mycket annat. Att då lägga sten på börda genom att helt plötsligt kräva in betalning för november en månad tidigare än som hittills varit fallet är väldigt okänsligt.

Styrelsen i Eskilstuna energi och miljö borde tänka om och uppskjuta förändringen till våren.