En socialdemokratisk buffé

"Det bord som Socialdemokraterna dukat upp inför regeringsskiftet var ett bord man inte gärna sätter sig vid", skriver Mikael Strömberg, SD.

"Det bord som Socialdemokraterna dukat upp inför regeringsskiftet var ett bord man inte gärna sätter sig vid", skriver Mikael Strömberg, SD.

Foto: TT (montage)

Insändare2023-11-25 11:09
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Slutreplik på debattartikeln "SD agerar inte statsmannamässigt", publicerad 17 november.

Regeringen – och SD som en del av regeringsunderlaget – kom till dukat bord, skriver Gösta Johnsson. Visst, ett uppdukat bord där Socialdemokraterna serverade den ena katastrofen efter den andra. 

Till förrätt serverades den värsta inflationen på årtionden. SBAB redogjorde redan i april 2022 för att den socialdemokratiska regeringen lagt grunden för en mycket svår ekonomisk situation. En vanlig barnfamilj väntades få kraftigt höjda levnadskostnader om ca 40 000 kronor per år. Detta stod alltså klart redan ett halvår innan regeringsskiftet.

Till huvudrätt serverade Socialdemokraterna de gängkriminellas krig med skjutningar, sprängningar, mord och rena avrättningar. Redan under försommaren 2022 rapporterades om att gängkriminaliteten hade förklarat Sverige krig. Ett krig där oskyldiga alltför många gånger drabbats av det skoningslösa våld som Socialdemokraterna tillät dra fram över hela vårt avlånga land.

Inte minst i Eskilstuna har vi drabbats av det dödliga våldet, med skjutningar dagtid. Skjutningar kvällstid. Skjutningar på skolor. Skjutningar på lekplatser. Skjutningar närmast varsomhelst, närsomhelst. Inte ens de allra minsta går säkra. 

Som om inte hjärtinfarkten redan var nära på grund av denna socialdemokratiska buffé så bjöds den nytillträdda regeringen och SD dessutom på en efterrätt i form av nedlagd kärnkraft, strösslad med efterföljande stora problem i det svenska elnätet. Receptet till denna socialdemokratiska bakelse togs fram tillsammans med Miljöpartiet, vilket gav oss varierande elbrist, effektbrist och kapacitetsbrist samt allt vad det har inneburit och fört med sig.

Det bord som Socialdemokraterna dukat upp inför regeringsskiftet var ett bord man inte gärna sätter sig vid. För att vända samhällsutvecklingen var vi dock så illa tvungna.

Det är förstås rent trams att skylla någonting av dagens samhällsproblem på Sverigedemokraterna. Ingen kan ha missat att vi har varit den främsta (och många gånger den enda) oppositionen mot såväl Reinfeldts, Löfvens och Anderssons regeringar och deras huvudlösa prioriteringar.

Svenska folket har drabbats hårt av de senaste decenniernas vansinniga politiska prioriteringar och beslut. Därför arbetar vi nu varje dag, tillsammans med den nya regeringen, för att dämpa konsekvenserna av det fullständiga haveri som Socialdemokraterna under sina senaste åtta år vid makten orsakat vårt land och vårt samhälle.

Notera att Sverigedemokraterna aldrig har påstått att det kommer att bli lätt att vända utvecklingen eller att det kommer gå från en dag till en annan, men vi kommer att lyckas. Sverigedemokraterna är beredda att göra vad som krävs, och vi driver hela tiden på för att regeringen ska agera så skyndsamt som möjligt för det paradigmskifte som utlovats. 

Sverige ska bli tryggt igen. Sverige ska bli bra igen. Det förtjänar vi alla.