Enda torghandlaren trängs undan av valstugor

Insändare 13 augusti 2022 07:32
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Så var det dags igen med val. När partierna visar sin bästa sida? Här i Mariefred innebär det att man sätter upp sina lek..., förlåt, valstugor på torget efter att först knuffat bort den enda kontinuerligt säljande torghandlaren. Den av många Mariefredsbor uppskattade frukt- och grönsakshandlaren som inte i sitt avtal har någon skyldighet att flytta på sig, vilket har antytts på nätet, blir förpassad en bit bort. Av rädsla för att inte få stå där alls, så flyttar han motvilligt eftersom det är kommunens styrande partier, sossar och moderater, som invaderar. 

Likadant förra gången och märk väl att Moderaterna har haft i sitt program om levande torghandel. Försäljningen har liksom förra gången rasat eftersom folk är väldigt vanebundna och ser honom inte bakom barackerna. Nu ger han tyvärr upp och slutar för året i förtid. 

Den attityd som dessa partier visar är respektlös och direkt kränkande. Kan man inte behandla en hårt arbetande medmänniska med respekt så skall man nog tänka till innan man kanske får ansvar för hemtjänst, skola, äldreomsorg med mera. Vi är många som hoppas att vår turkiske vän med personal kommer tillbaka och att denna kränkande behandling stoppas i soptunnan en gång för alltid. Det är trots allt 2022, inte 1822. Tar mig friheten att skriva detta för många Mariefredsbor.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa