EPA-traktor: Inför lag på triangel även på fronten

Signaturen "Medtrafikant" tycker att man ska införa lag på att den röda triangeln även ska vara monterad på fronten på EPA-traktorer.

Signaturen "Medtrafikant" tycker att man ska införa lag på att den röda triangeln även ska vara monterad på fronten på EPA-traktorer.

Foto: Patrik Selsfors

Insändare2021-08-23 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående signatur "Bubbens" insändare- "Inför särskilt körkort för EPA-traktor" 
Kan bara hålla med eftersom det de senaste åren exploderat bland tonåringarna med dessa fordon. Några år gamla privatbilar Volvo, BMW, Chevrolet med mera gjorts om till EPA traktorer. Det syns endast bakifrån då de har triangeln där. De kör sakta dock verkar väldigt många av dom gå fortare än de ska. Möter man dom framifrån syns det däremot inte alls. Hur kan det komma sig? De är ju en trafikfara när det inte syns framifrån. Ett speciellt körkort som för MC bör vara obligatoriskt då de ju faktiskt framför en personbil som "bara" framförs saktare, i många fall är de en fara för med trafikanter. Inför även en lag på triangeln på fronten på bilen. Så länge lagen och reglerna inte hänger med så kommer vi få denna explosion av EPA-traktorer.

Vill du skriva insändare?

Tidningens insändare blir ofta vällästa och håller lokala debatter vid liv. Vill du skriva en insändare kan du göra det via vårt formulär. Klicka här för att komma dit.

En insändare ska vara 1 600 tecken eller 800, inklusive mellanslag och underskrift. Du får skriva under med signatur, men namn, adress och telefonnummer måste alltid bifogas. Kritik av namngiven person måste undertecknas med namn.

Vi förbehåller oss rätten att stryka i texten samt avstå från publicering.