Exempel på vad som kan hända när SD är med och styr

Insändare 28 oktober 2022 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på insändaren "Likt tre marionetter – låter de sig styras av SD" publicerad 25 oktober.

Tack B. Carlsson för dina insiktsfulla och kloka svar på Bengt Wahlströms insändare i ämnet ”så förlorade Socialdemokraterna makten”. I sin iver att dölja vad SD ideologiskt står för flyttar han fokus från vem som förlorade valet till att istället försvara SD ideologin.

B.Carlsson är uppenbarligen en människa med stor livserfarenhet och med kurage nog för att säga sanningen om vad vi kan förvänta oss av SD-politiken som styr M-KD-L regeringen. Tyvärr kan jag inte säga detsamma om Bengt Wahlström som fullständigt verkar ha förlorat sin politiska kompass. Här är några exempel på vad som kan hända när SD är med och styr eller förlorat makt och inflytande.

Norrtälje har fått ett nytt kommunalt styre, M, SD, KD, och L. Samtidigt som Norrtälje kommun går mot svårare tider med ökad inflation och osäkert skatteläge beslutade det nya styret att ge sig själva en rejäl lönehöjning bland annat får kommunstyrelsens ordförande en rejäl lönehöjning 60 procent av statsministerlönen? I Karlskrona blir det fler och dyrare kommunalråd trots SD;s vallöfte om det motsatta.

I Sölvesborg Jimmie Åkessons hemstad kan man se vad som händer om man lämnar samarbete med SD, som förlorade makten trots att de fick 40 procent av rösterna; Nu faller Sverigedemokraternas skyltfönster i Sölvesborg med Louise Erixon som kommunstyrelsens ordförande. I stället bildar S och M ett nytt styre tillsammans med C och det lokala Sol-partiet. 

Så här beskriver moderaten Kith Mårtensson det politiska läget i Sölvesborg efter valet Citat:” Tyvärr har SD:s yttersta ledning efter deras valframgång saknat all form av ödmjukhet och avskurit Moderaternas möjlighet att påverka och få inflytande. Vi har därför inte sett det som ett samstyre utan som ett SD-styre med hjälp av oss", säger hon och fortsätter att: "I takt med att samtalsklimatet med SD kraftigt försämrades har det varit tvärtom med S". Slut citat. 

Tilläggas ska också att M i Sölvesborg har utsatts för en hatkampanj helt ovärdigt en demokrati.Till Bengt Wahlström vill jag bara säga att så här kan det komma att bli i många kommuner och även på riksplanet om inte SD får som de vill. Något att tänka på för dig och många andra som aningslöst trott på Jimmie Åkessons profetior.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa