Fastighetsägarna ordna bilplats på egen tomt

Det borde alltid vara så att bilplatser måste finnas på fastigheten man bor på i stället för att tvingas parkera på gatan. Skriver insändarskribenten.

Det borde alltid vara så att bilplatser måste finnas på fastigheten man bor på i stället för att tvingas parkera på gatan. Skriver insändarskribenten.

Foto: läsarbild

Insändare2020-08-22 05:17
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Husen på Uttermarksgatan är från 40-och 50-talet då flertalet människor oftast inte hade bilar så som vi har idag. Fastigheterna är försedda med ganska stora gräsmattor och fina uteplatser. Man ser sällan att gräsytorna används av någon, dom bara underhålls och klipps. Vore det inte bra om fastighetsägaren slopade gräsmattorna på framsidorna och iordningställde bilparkeringar i stället? Husen är ju ofta bebodda av fyra till sex eller kanske åtta familjer och så många bilar skulle få plats på tomterna och det skulle ändå finnas plats över till uteplatser och grönska.

Jag bor i området och traskar runt där dagligen och har sett hur svårt det måste vara för sopbilar och andra leveranser som skall kunna ta sig fram. Några fastighetsägare på Odengatan har fixat bilplatser till sina bilar, vet inte om det är bostadsrätter eller hyresrätter, men det finns alla fall några som har iordningställt parkering vid sina flerfamiljshus. Det borde alltid vara så att bilplatser måste finnas på fastigheten man bor på i stället för att tvingas parkera på gatan.