Fatta inte beslut om Mariefred på distans

Man skall inte sitta i Strängnäs och fatta beslut om Mariefred, utan att som tycks, inte ha varit på plats, eller tillfrågat de boende, skriver signaturen "Janne".

Man skall inte sitta i Strängnäs och fatta beslut om Mariefred, utan att som tycks, inte ha varit på plats, eller tillfrågat de boende, skriver signaturen "Janne".

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2022-09-23 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hoppas att valet kan tillföra några friska hjärnceller, till styret av Strängnäs kommun. I annat fall, blir jag en ivrig påhejare, av de som propagerar för ett fritt Mariefred. Den massiva inflyttningen, bör ge underlag för möjligheten.

Man skall inte sitta i Strängnäs och fatta beslut, utan att som tycks, inte ha varit på plats, eller tillfrågat de boende. Flera aktuella skeenden, visar att så är det normala. Nyligen kom beskedet om rivningsansökan, gällande Djurgårdsporten och Wik.

För några dagar sedan, rapporterade Mariefreds Posten om planerna vid före detta Strandrestaurangen. Där skall ”rampen” för sjösättning, ersättas med promenadstråk. Detta resulterar i, att om någon hamnar i sjönöd i viken, får Räddningstjänsten åka till Marielund och sjösätta sin båt och därifrån ta sig tillbaka till Mariefred. Om den rampen, den enda allmänna rampen, råkar vara upptagen vid tillfället, vad händer under så lång tid med en nödställd?

Vidare så vet jag, från säker källa, att ”Ankholmen” kommer att lämnas åt sitt öde. Bortsett från pandemiåren, så har busslaster med besökare setts på Strandvägen, fotograferandes denna, som även är utmärkt på Google Earth.