Fick förvånande p-bot i Munktellområdet

Varför är det inte okej att parkera här, undrar insändarskribenten.

Varför är det inte okej att parkera här, undrar insändarskribenten.

Foto: Anders Eriksson

Insändare2023-05-27 07:31
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I torsdags parkerade jag tillsammans med många andra bilar på Brädgårdsgatan vid Stiga Sports Arena i Eskilstuna för att vara med när min dotter deltog på SM i dans. I lördags parkerade jag också där. Fint parkerat och inga bilar som stod i vägen på något sätt. 

Blir väldigt förvånad då det när vi ska åka hem sitter en gul lapp på bilens och ett tiotal andra bilars fönsterrutor med parkeringsanmärkning och info att Eskilstuna kommun vill ha 700 kronor för detta och att det ska vara betalt inom 8 dagar. 

På en parkeringsyta med plats för cirka 20 bilar 50 meter därifrån stod det att tillstånd behövs, så där parkerade vi inte. 

Har varit på ett flertal evenemang i mitt snart 57-åriga liv och aldrig varit med om parkeringsböter tidigare. Har för övrigt fått endast en parkeringsbot tidigare och den var på 125 kronor. 

På många evenemang får bilar stå parkerade efter sunt förnuft utan att pengagirigheten ska ta överhand. Ytterst tveksamt om jag kommer att besöka Stiga Sports Arena någon mer gång efter detta. Pratade med några som hade fått gå 1,5 km för att parkera bilen. 

Gör om gör rätt! Skylta om parkeringsförbud om det nu är så att ni inte vill ha några bilar parkerade på till exempel Brädgårdsgatan. Önskar att ansvarig på Eskilstuna kommun svarar på detta. Vänligen makulera denna parkeringsbot!

Ni skriver för övrigt på er hemsida "Det är alltid skyltningen med vägmärken på plats som gäller vid parkering."