Flens kommun jobbar för bättre cykelmöjligheter

Jag vågar påstå att vi arbetar så hårt vi kan för att förbättra cykelmöjligheterna inom orterna och för en ständig dialog med Trafikverket.
Skriver Björn Rabenius, samhällsbyggnadschef.

Jag vågar påstå att vi arbetar så hårt vi kan för att förbättra cykelmöjligheterna inom orterna och för en ständig dialog med Trafikverket. Skriver Björn Rabenius, samhällsbyggnadschef.

Foto: Magnus Andersson/TT

Insändare2020-10-07 05:10
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till insändaren "Missnöjd över utebliven cykelsatsning i Flen" publicerad 29/10.

Jag vill tacka för ditt inspel och ta tillfället i akt att berätta om vad vi gör från kommunens sida för att främja cykling i Flens kommun. I år byggs nya gång- och cykelbanor på flera platser och gator byggs om för att underlätta för gång och cykel, däribland på Rundvägen, Änglundavägen och Nygatan i Sparreholm.

Samhällsbyggnadsförvaltningen har beviljats statlig medfinansiering och i första hand binder vi ihop cykelnäten och höjer standarden inom orterna, för att sedan kunna binda ihop orterna. Ett cykelgarage byggs vid Flens tågstation och arbetet med förbättring av cykelnätet fortsätter nästa år med nya länkar, skyltning och målning.

Angående gång- och cykelvägen till Nytorpskorset kan det kanske tyckas konstigt att bygga en del av en cykelväg, men nu är en längre del av sträckan tryggare och säkrare. Längs sträckan finns barn som går i skolan i Flen och nu får en säkrare skolväg.

På statliga vägnätet är Trafikverket väghållare och att bygga cykelväg längs med statliga vägnätet är väldigt kostsamt. Det vill till att Trafikverket prioriterar åtgärden på samma sätt som kommunen gör, vi måste visa på hur mycket cykelvägen kommer att användas i jämförelse med investerad krona.

Arbete pågår där kommunen tittar på olika alternativ kring gång-och cykelväg vidare på sträckan till Mellösa. Sträckan har en bro och en trång passage med bergskärningar att ta hänsyn till som innebär svårigheter.

Sammanfattningsvis vågar jag påstå att vi arbetar så hårt vi kan för att förbättra cykelmöjligheterna inom orterna och för en ständig dialog med Trafikverket.

Om man har frågor eller synpunkter till oss går det utmärkt att kontakta oss via synpunktshanteringen på flen.se eller ringa oss.