Fler borde välja Scienceprogrammet

Vi hoppas innerligt att ni är medvetna om att det finns en naturvetenskaplig spetsutbildning på Europaskolan Strängnäs. Skriver insändarskribenten.

Vi hoppas innerligt att ni är medvetna om att det finns en naturvetenskaplig spetsutbildning på Europaskolan Strängnäs. Skriver insändarskribenten.

Foto: Joakim Serrander

Insändare2020-09-05 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kära Strängnäsbor,
Vi hoppas att ni är medvetna om att det finns en naturvetenskaplig spetsutbildning på Europaskolan i Strängnäs. Det kan sammanfattas i en enda mening: Scienceprogrammet, som linjen heter, är vägen till framgång och en framtid. Oavsett om det gäller yrkeslivet eller universitet är ett sådant givande gymnasieprogram svårt att finna. Med kontakter i Europa och lärare på elitnivå finns här allt man kan önska sig. Man kan välja de flesta kurserna utefter ens egna intressen samt lära sig allt som finns att veta om bland annat matematik och fysik! Detta studieförberedande program förbereder dig som inget annat inför framtida studier.
 

Därför anser vi att fler driftiga ungdomar med intresse för det naturvetenskapliga ska söka hit. Det gäller att tro på sig själv och sin kunskap, och ifall förmågan skulle brista - vilket är tveksamt - är man omgiven av kunniga, engagerade och trevliga lärare som alltid, alltid stöttar. Det är inte heller okänt att Scienceklasserna på Europaskolan har bäst gemenskap av alla, vilket årets nykomlingar inte kan förmå sig att förneka. 

Med det sagt - vad väntar ni på? Sök Science!