Fler laddstolpar behövs i Eskilstuna centrum

Redan under den förra mandatperioden efterlyste Liberalerna en storsatsning på laddstolpar i centrala Eskilstuna. Skriver Jan Svensson (L) Irja Hökås (L).

Redan under den förra mandatperioden efterlyste Liberalerna en storsatsning på laddstolpar i centrala Eskilstuna. Skriver Jan Svensson (L) Irja Hökås (L).

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2021-03-03 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I Eskilstuna försvinner de centrala parkeringarna i en rasande fart. Det tycks som om att S tillsammans med M och C inte har någon vidare bra plan för hur centrum skall leva vidare. Fler och fler flyttar till bostäder i centrum och de hämmas av möjligheten att köpa en miljövänlig bil på grund av bristen på laddstolpar. Redan under den förra mandatperioden efterlyste Liberalerna en storsatsning på laddstolpar i centrala Eskilstuna. Idag, fler år senare, finns fortfarande bara ett fåtal laddstolpar i centrum. Enligt parkeringsavdelningen lyder svaret att det i dagsläget inte finns några konkreta planer på fler laddstolpar och hänvisning sker till Eskilstuna Energi och Miljö. De i sin tur hänvisar tillbaka till Stadsbyggnadskontoret men meddelar att de gärna sätter upp fler laddstolpar, om de får ett uppdrag från Stadsbyggnadskontoret. 

 Affärerna i centrum slår igen. De som trots detta fortfarande vill handla i centrum eller har andra ärenden att uträtta, får allt svårare att hitta parkeringsplats. Vill de dessutom passa på att samtidigt ladda bilen är det i princip omöjligt. I Stockholm har trafiknämnden fått i uppdrag att utreda hur alla parkeringsplatser i de centrala delarna av staden år 2030 skall kunna vara utrustade med laddstolpar. Om Eskilstuna även i fortsättningen skall kalla sig en miljömedveten stad och ha ett centrum att trivas i, är det dags för de styrande att agera. Vi ser med tillförsikt fram emot en liknade utbyggnad i Eskilstuna som den i Stockholm.