Föräldrar måste ta sitt ansvar i Hållsta

Jag har länge sett hur barnen i Hållsta driver omkring både på dagar ock kvällar, skriver signaturen "Trött på tafatta föräldrar" Personerna på bilden har ingen koppling till insändaren.

Jag har länge sett hur barnen i Hållsta driver omkring både på dagar ock kvällar, skriver signaturen "Trött på tafatta föräldrar" Personerna på bilden har ingen koppling till insändaren.

Foto: Helena Landstedt/TT

Insändare2022-07-04 21:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har länge sett hur barnen i Hållsta driver omkring både på dagar och kvällar. De hittar på lite små brott då och då och ingen har hittills brytt sig verkar det som. Det blir en liten polisanmälan som sedan läggs ner och inblandade lägger det bakom sig. Ungefär som ingenting har hänt. Det kan vara klotter, bränna upp möbler eller bilar, ha sönder bryggor eller slänga ut planken i badet som skulle blivit en brygga. Eller förstöra vid Ik standard som dessutom jobbar mycket för att barn och ungdomar ska kunna ha lite roliga aktiviteter som bollskola nu sommartid eller simskola.

Det är tråkigt att behöva sitta och läsa varje vecka om nya skadegörelser men att inte så många reagerar. Vart är deras föräldrar tänker jag? Är de på jobbet? Eller sitter de på altanen och dricker vin och tycker det är skönt att barnen driver runt på gatorna?

Va tror de att barnen gör? Tyvärr så fanns inget intresse från föräldrar att hålla en fritidsgård öppen så den finns inte kvar. Och vad vill egentligen dagens 14-åringar ha för aktiviteter för att inte bara driva runt och förstöra?

Ordpråket "It takes a village to raise a child" borde komma väl till pass i detta sammanhang. Det är vi vuxna som måste visa vad som är ok i samhället och vad som inte är ok och det gör man genom engagemang i sina barn och hur du själv uppför dig mot andra. Det handlar inte om att tro att sina barn är änglar och skjuta ifrån sig problemet och fortsätta sippa på sitt vin eller vad man nu väljer att göra istället.
När du blev förälder fick du ett ansvar, och det var att uppfostra en god medborgare med sunda värderingar.
Har ni gett upp?