Förenkla parkering i Munktellområdet

Insändare 12 maj 2022 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Åsikter och iakttagelser mellan klockan åtta och tio lördagen den 7:e maj i Munktellområdet.
Tydligen många aktiviteter på ungdomssidan denna morgon.Tillresta medborgare från olika kommuner som stressat letar parkering och är i tidsnöd till sina arrangemang. Man kan inte ta med sig bilen in i hallarna. Krig om de ytor man kan parkera på. Svordomar och hot mot varandra för att jaga platser. Förekommer även hot och på gränsen till våldsanvändning. Alla vill vara med på sina barns aktiviteter, men några får stanna och "vakta" bilen då de inte hittar parkeringsplats.

Tips nummer ett till beslutsfattare: Låt lördag och söndag vara fria från inskränkningar till parkering tills vidare. Låt folk ställa bilen på de få fria ytor som finns bland byggkranar och avstängningar. Anlita kommunens trafikvakter att styra upp parkeringar vid arrangemang så att i alla fall blåljusfordon kommer fram.

Låt det gå fort med detta beslut och ingen långbänksdragande med remisser med mera. Tänk praktiskt! Plåtskador kan repareras, men inte skador när man "pucklar på" varandra för att rädda en parkeringsyta. Goodwill är bra och gör att gäster återkommer och inte som man hörde "aldrig mera denna röra." Nöjda gäster gynnar företagarna som ökar omsättning och medför skatteintäkter. Tips nummer två: Måla dessa brunfula monument i någon klatschig färg. Sysselsätter arbetslös ungdomar i minst 14 dagar för en ringa kostnad. Jag påstår, att gör man lite med vettiga ändringar snabbt blir det säkert bättre i slutändan. Korta beslutsprocessen! Ett bra utvecklande område kan bli bättre!


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa