Försvarsargumenten för arvodeshöjningar saknar relevans

Alla de argument som lÀggs fram till försvar för dessa arvodeshöjningar saknar relevans och Àr taget i luften, skriver Hans Sandell.

Alla de argument som lÀggs fram till försvar för dessa arvodeshöjningar saknar relevans och Àr taget i luften, skriver Hans Sandell.

Foto: Albin Persson

InsÀndare2022-12-03 07:05
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

En kort stund hade jag hoppats pĂ„ en pudel, gĂ€llande de uttalande Jacob Högfeldt gjorde i samband med förslaget om ökade arvoden för drygt en vecka sedan. Nu hoppar en annan groda ur samma mun, ibland tror jag att de Ă€r sĂ„ att hjĂ€rnan inte hinner med nĂ€r tungan börjar röra pĂ„ sig. 

Höjda arvoden ska ge bÀttre förutsÀttningar, de Àr bara en stor lögn de enda de resulterar till Àr att antalet girigbukar ökar. Alla de argument som lÀggs fram till försvar för dessa arvodeshöjningar saknar relevans och Àr taget i luften.

Det talas om en utgiftshöjning vid en delning av socialnÀmnden med 9 miljoner och nu skulle de stanna vid 5,8 miljoner.

Inga av dessa siffror har jag hört nÄgon nÀmna före valet, sÄ detta mÄste vara en efterkonstruktion i syfte att försvara en 10 procentig höjning.

Vi tittar pÄ hur vi kan hantera de demokratiska frÄgan i en vÀxande kommun. Att kommunen vÀxer visste vi redan innan valet sÄ de Àr ingen nyhet som försvarar en höjning med 7 150 kronor.

Jag vurmar fortfarande för de personer som handgripligen gör en insats inom kommunen, jag syftar dÄ pÄ dom som jobbar inom vÄrd, skola, omsorg samt alla andra kommunarbetare som har en slitsam dag samt ökad arbetsbelastning (gÀller inte dom som har anammat snigels gÄngart, dom Àr ett antal men har lyckligtvis blivit fÀrre).

Jag vill Ă„terkomma till svunnen tid och stĂ€ller dĂ€rför frĂ„gan : 

Hade vÄrdpersonalens ersÀttning under coronapandemin varit annorlunda om dom inte hade haft en lön utan ett arvode i stÀllet (verkar vara enklare att höja arvoden Àn löner?)

Är det nödvĂ€ndigt att höja arvodet för första och andra vice ordförandena sĂ„ att ordförandena kan delegera arbete, trodde eventuell höjning skulle vara för att utföra arbetet.

Sist men inte minst Tack Jacob Högfeldt för att du klargör att de inte Ă€r du som lagt förslaget om din löneökning (ursĂ€kta arvodeshöjning skall de vara). 

DĂ„ kan vi vara lugna ett tag till och traska runt i RoffarsamhĂ€llet, jag trodde nĂ€mligen vi var pĂ„ vĂ€g in i en diktatur. 

För alla er som undrar varför de Àr sÄ ofantligt brÄttom med dessa höjningar sÄ kan jag meddela att de Àr lÀttare att fÄ igenom en arvodeshöjning pÄ 10% nu Àn nÀr avtalsrörelsen Àr över och de stÄr 3-3,5 % pÄ resultatraden.

Vi lĂ€gger inte en budget med nerdragningar sĂ€ger Jacob Högfeldt och de kan man vĂ€l hĂ„lla med om med tanke pĂ„ dessa förslag till arvodeshöjningar. 

En ledsen bedrövad kommunbo