”Fucking jävla femåringar” – förmodligen välförtjänt

När en lärare uttrycker sig med så hårda ord som "fucking femåringar" var det troligen välförtjänt, skriver B. Carlsson.

När en lärare uttrycker sig med så hårda ord som "fucking femåringar" var det troligen välförtjänt, skriver B. Carlsson.

Foto: KATARZYNA KORZA / TT

Insändare2021-12-16 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När en lärare i förtvivlan skriker "fucking jävla femåringar" saknas minsann vare sig ordförståelse eller tolkningsproblem.
När de utsatta eleverna får dessa ord kastade i ansiktet, förmodligen välförtjänt, och skvallrar för mamma och pappa blir reaktionen helt annorlunda mot vad mina föräldrar skulle ha sagt eller gjort om jag hade varit en av eleverna i klassrummet.
Jag hade förmodligen fått en riktig tillrättavisning och eftersom jag är så gammal som jag är hade det troligen också blivit en hurril över ett uppträdande som drivit läraren till detta drastiska uttryck.
I samband med denna händelse lägger dessa moderna och mogna föräldrar ut en filmsnutt på hela förloppet till olika media och ondgör sig över lärarens beteende. Jag skulle vilja utbrista ”fucking jävla föräldrar” som inte förstår att barnen mår bäst av att lära sig var gränserna går och hur man bör uppträda i ett klassrum.
Jag kan riktigt se scenen framför mig. Förmodligen har dessa ”fucking jävla femåringar” kommit överens om att driva läraren ut över kanten och också då filma när det brister för honom.
Nej, usch och fy för föräldrar som beter sig på detta sätt. Hur ska det kunna bli folk av deras ungar när föräldrarna är som de är?