Gäller att hålla ögonen på stöldbegärlig rollator

Insändare 23 mars 2023 07:51
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Rollatorn är den stora skillnaden mellan att vara isolerad eller att ta sej fram för egen maskin. Men var ska vi parkera då vi besöker bibliotek, pensionärs- och andra offentliga sammankomster där det är bordsplacering eller stolsrader i hörsalarna?

Här följer ett par upplevda exempel som även kan ses som varningar från Strängnäs: Ett gäng pensionärer tågar mot PRO-möte i Seniorcenter. Vi som är 80, 90 och bortåt 100 känner oss stolta över att få delta år 2023, tack vare rollatorn. Och var parkerar vi då där framme? Vi parkerar helt sonika utefter långväggen i trapphallen innanför ytterdörren under alla postlådorna till Seniorcentret. Sist jag räknade fanns det bara rum för 8 rollatorer vid långväggen. Vi var ju fler? Men vid denna P-plats har vi inte blivit bestulna på någon rollator ännu. Tyvärr finns ingen plats för p-möjligheter på biblioteket, secondhand eller vid de stora mataffärer där man inte får ta med sin rollator in.

En väninna blev bestulen på sitt trygga färdmedel vid ett besök i min trappuppgång. En annan stoltserade över sin dagsfärska blänkande rollator vid ingången till Röda korsets lokal här i Strängnäs. Vi var tre som parkerade, men våra 2 gamla välanvända stod sen kvar men den splitternya var stulen då vi skulle gå hem. Alltså behöver vi ha uppsikt över våra nödvändiga och stöldbegärliga färdmedel från vaggan till graven. Först kommer barnvagnen, trehjulingen och trampcyklarna i storleksordning. Sen mopeden, bilen och sist rullstolar och rollatorer som ersätter våra ben och ger oss den egna bestämmanderätten.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa