Ge invandrade kvinnor stöd

Insändare 15 mars 2022 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Internationella Kvinnoföreningen i Strängnäs bjöd den 8 mars in till berättarcafé på Multeum på Internationella kvinnodagen. Dagen då vi uppmärksammar och sätter ljuset på ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Kvällen spred en varm känsla av gemenskap och förståelse för de kvinnor som kommit till Sverige och Strängnäs. Föreningen erbjuder kvinnorna en samlingsplats där man kan mötas och utbyta erfarenheter. Här finns språkcafè, kurser i måleri, dans och sömnad.

Det är längre väg till jobb för invandrade kvinnor i Sverige. Att fly från sitt hemland på grund av krig sätter djupa spår i kvinnorna. Med sår i själen, låg självkänsla och svårigheter med språket behöver de vårt stöd.

Bristen på kontakter, gemenskap och samverkan med olika grupper är orsaken till att invandrande kvinnor har svårt att få arbete. Männen har ett helt annat rörelsemönster. Du och jag kan hjälpa kvinnorna genom att bjuda in dem i vår gemenskap. Tag med dem till fikaträffar, möten, bokcirklar, föreläsningar och andra sammankomster där de får träffa dina människor som kan dela med sig av sina erfarenheter och kontakter.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa