Gör någon ansvarig för flaggning i Mariefred

Insändare 20 juni 2022 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Frågor och förslag till Anders Ekman Strängnäs kommun. Efter att sandsopningen i Mariefred drogs igång sista dagarna i mars så ställer man sig frågan varför det i mitten på juni fortfarande finns ställen som inte är påbörjade. Något slags rekord? Att en del måste tas med inom underhållssopning är självklart.

Flaggning i det offentliga rummet har ett visst regelverk att följa dock inte lagstadgat. På torget vid mors dag hängde tre små flaggor och ett stort schabrak. Påpekade det informellt till kommunal representant och likaså att de ute vid Läggesta hängde i trasor. Läggesta ordnades men på pingstdagen hängde på torget två små och två stora flaggor Trodde att det skulle ordnas när de togs ner på kvällen som regelverket föreskriver men icke. De togs aldrig ner utan fick hänga kvar över natten vilket gjorde att på nationaldagen som firades runt om i Sverige så hade vi samma pinsamma flaggning som dagen innan. 

Mitt förslag är att du gör någon ansvarig för flaggning så vi slipper detta fiasko som pågått i flera år nu. Vi har tre grusplaner som inte har skötts sedan Mariefredskontoret lades ner. Varför? Alla tre har vattenposter för att kunna spolas upp vintertid. Att det inte gått på flera år beror på milda vintrar och det köper jag. Två utav dem har dessutom belysningsmaster. Värsta exemplet är den som finns nära Stenvägen och som används av förskolan Björnmossan. Asparna som vandrat in är upp till fem meter nu. Med andra ord total misskötsel. Någon plan? Det görs väldigt fina insatser längs Strandvägen men det kan inte vara rimligt att det läggs så mycket krut där och mycket annat lämnas vind för våg. Hälsar dig välkommen hit så kan vi ta en rundtur vid tillfälle.

Sommarhälsning,


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa