Gott om tid att räta upp lutande stänger

Insändare2023-06-14 07:29
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Känns nödvändigt att förtydliga en del angående flaggning i Mariefred. Det gick inte att få tag på någon före nationaldagen som kunde rikta stänger, men varför inte göra det själv? Det har funnits gott om tid för den första började luta för fem år sedan. Om det inte är ett trasigt fundament så räcker det med två större skiftnycklar. 

Den som inte var hissad i topp har inte varit påkörd. Beträffande de stänger som står på parad in mot staden så är de ditsatta och bekostade av kommunen och monterade av dess egen personal. De felaktiga vimplarna, också bekostade av kommunen, var ett misstag av personal som inte var informerad att det var galet. Förlåtligt. Känns lite oroande att man inte vet var man har sina saker och hoppas att det inte genomsyrar mer i verksamheten för då har vi lite att ta tag i. 

Nu efter två dagar med barnkulturdagar och ångans dag och allmän fest på torget de senaste två veckorna så kan jag bara konstatera att våra fyra Mariefredsflaggor samtliga är trasiga sedan länge. Varför sätts de upp igen? 

Dristar mig också till att fråga var de skyltar som skall sitta på en grön stolpe har tagit vägen? De pekar ut riktning till diverse ställen i Mariefred och är lite turistfjäsk. De har väl varit borta ett halvår eller så och togs ner vid en filminspelning tror jag.