Håll hastigheten på Seminarievägen

Vår lilla Simba, en liten busig honkatt blev överkörd på Seminarievägen i Strängnäs lördagen den 25 juni, skriver Kristina Lid.

Vår lilla Simba, en liten busig honkatt blev överkörd på Seminarievägen i Strängnäs lördagen den 25 juni, skriver Kristina Lid.

Foto: Privat

Insändare2022-07-04 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

På midsommardagens kväll förvandlades en av mina bäste födelsedagar till den värsta och hemskaste någonsin.

Vår lilla Simba, en liten busig honkatt blev överkörd på Seminarievägen i Strängnäs lördagen den 25 juni. Det skedde precis innan korsningen till Hertig Karlsväg, det vill säga på en 30 väg precis innan en korsning med högerregel. Håller man hastigheten och har den uppmärksamhet som krävs borde det inte kunna hända. Trots det har jag full förståelse för att det kan hända, men då stannar man och ser vad som kan göras för att rädda upp situationen, man smiter inte fegt från platsen.

Att Seminarievägen är en spurtsträcka och genväg mellan Eskilstunavägen och Regementsgatan är inte ok. Nästa gång är det kanske ett barn som glatt skuttar mot simhallen eller idrottshallen.

Bilar är hårda och trafiken är oförlåtande därför man måste i alla lägen vara försiktig. Allas våra liv är värdefulla och livet är skört.