Häpnadsväckande teori hur MP styr landet i kulisserna

Besluten att stänga Reaktorerna 1 och 2 i Ringhals och Oskarshamn sammanfaller i tid och orsak. Reaktorernas storlek, status och livscykel lika så, skriver insändarskribenten.

Besluten att stänga Reaktorerna 1 och 2 i Ringhals och Oskarshamn sammanfaller i tid och orsak. Reaktorernas storlek, status och livscykel lika så, skriver insändarskribenten.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Insändare2022-12-14 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kommentar till Åke Lagerbäcks insändare 9/12 2022.
Besluten att stänga Reaktorerna 1 och 2 i Ringhals och Oskarshamn sammanfaller i tid och orsak. Reaktorernas storlek, status och livscykel lika så. I Oskarshamn är det uppenbart svårt för konspirationsteoretikerna att få fäste men i Ringhals har det till stor del lyckats. Framför allt i den av troll behärskade kloaken på internet som länge drivit kampanj mot Miljöpartiet. En demokratiskt sinnad människa som inte ens är miljöpartist mår med fog illa. 

Insändarskribenten presenterar en märklig men mycket spridd teori han baserar på ”en podd” och tidningen Världen idag. Teorin är mycket häpnadsväckande där Miljöpartiet styr landet i kulisserna, det påminner en del om hur andra, möjligen skribenten närstående, talar om Illuminati. Det är också anmärkningsvärt att denna teori uppmärksammas endast i den ovan nämnda kloaken, ett MP-illuminati borde varit större och mer ofattbar än så. 

Vad som nu verkligen är beklagligt är Tidöavtalets ohöljda uppmaning till Vattenfall att satsa på kärnkraft. Agerandet kan lätt tolkas som konsekvensen av en icke duglig minoritetsregerings inkompetens eller alternativt ett allt för stort beroende av rena högerpopulister. Ringhals ledning visar hur som helst mycket tydlig integritet just nu som ger hopp om att landet slipper en episk destruktion av skattepengar.

Den åberopade källan Världen idag gav mig igår bibelordet ”Ropa till mig, så ska jag svara dig och låta dig höra om stora och ofattbara ting som du inte känner till.” Jag tog det till mig och skrev denna insändare. Börjar man sladda om vad som är ”ärlig och oärlig sanning” som skribenten gör kan nog vad som helst göras stort och ofattbart.