Här är min utopi som finansminister

Insändarskribenten tänker sig in i vad hon skulle göra som finansminister.

Insändarskribenten tänker sig in i vad hon skulle göra som finansminister.

Foto: Henrik Holmberg/TT

Insändare2022-08-19 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Sverige som i andra länder är nu i en lågkonjunktur som har påverkats av en maktgalen diktator i Ryssland. Men vi kommer alla klara av försämringarna bättre än vi tror.

Synpunkter till en finansieringsplan är följande för stat, kommuner och regioner: Avskaffa rotavdragen, avskaffa rutavdragen, avskaffa ränteavdragen, införa miljöskatt på alla båtar med motorer, momshöjning till 50 procent på lyxvaror.

Anställa fler utredare som bevakar skattefusk, pensioner och övriga utbetalningar via skattemedel. Mindre antal ledamöter i regionerna, kommunfullmäktige och i riksdagen. Avskaffa flerbarnstillägget. Successiv höjning av barn- och studiebidrag beroende på ålder.

Satsningar och mer resurser till: Forskning. Fler utredare inom it-teknik, sökning av pedofiler och andra internet bluffare.

Extra resurser till bönder och odlare. Vi vill fortsätta ha svenskproducerat. Inköp av tomtmark att bygga friggebodar på, till de utsatta i samhället. Alla ska ha rätt till en egen bostad. Högre löner och bättre arbetsvillkor till skolanställda, vård och omsorg och räddningspersonal. 

Storsatsning på övervakningskameror i varje gathörn och fotboja på personer som missköter sig. Ungdom som vuxen. Ge alla ungdomar ett sommarjobb för alla som vill ska få möjligheten. Ungdomar som utför sabotage ska få sona sitt brott med att jobba och tjäna in det som blev förstört. Under bevakning av en vuxen arbetsledare. Fängelsekunderna får våningssängar och vistas två personer i samma cell. För de har ju själva satt sig i den situationen. När samhällsklimatet är under full kontroll, behövs kanske inte de nybyggda fängelserna. Både klimatsmart och kostnadseffektivt. 

En som ser en ljus framtid i Sverige.