Har du mage att se vad du stoppar i din mage?

Om du inte har mage att se hur djuren behandlas och dödas, ska du då stoppa dem i din mage? Det undrar Anette Ingelsson.
Om du inte har mage att se hur djuren behandlas och dödas, ska du då stoppa dem i din mage? Det undrar Anette Ingelsson.

Insändare 11 november 2023 08:02
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Blod och kroppsdelar är standard för läskig stämning runt Halloween. 

Branschen gör annars allt för att dölja att köttstyckena, en gång var levande, kännande individer. Är skräcken inte på riktigt, för att det är Halloween?

En köttbutik skyltar med mänskliga kroppsdelar, inte riktiga “förstås” och ett ICA Maxi dekorerar med dödad spädgris och riktiga avhuggna grishuvuden.

En kund var upprörd att man dödat djuren, det var osmakligt och oetiskt att visa dem sådär, men jo, hon åt kött…

På en biograf var det hemlig skräckfilmsvisning.

I annonsen varnades att filmen var blodig och grafisk, men det blev ändå slutsålt.

Strax efter filmstart kom det ut folk, de klarade inte av att se hur djuren plågas och dödas för att bli mat, detta trots att de flesta betalar för att det ska ske. Dags att bli kräsmagad? 

Filmen var den prisbelönta skräckdokumentären Dominion.

Politiker och djurindustrin i Sverige hävdar att djuren har det bra här, tror du att köttföretag på någon plats i världen skulle säga att djuren inte behandlas bra hos dem?

I “Kycklingens pris” på Uppdrag Granskning, vill företaget inte visa upp fåglarna, men tack vare Djurrättsalliansen, ser vi filmer som är minst sagt magstarka, på hur djuren plågas i Sverige.

Uppropet om Total Insyn skulle öka djurskyddet, men företag och djurätare verkar inte vilja ha det, bara köp, ät och svälj.

Om du inte har mage att se hur djuren behandlas och dödas, ska du då stoppa dem i din mage?


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa