Höj polisnärvaron och öka valdeltagandet

Insändare 30 juli 2022 07:43
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Mitt namn är Tony Meshko. Jag kom till Sverige 2001 från Alhassaka provinsen i Syrien. I dag är jag egenföretagare i Eskilstuna där jag bor med min fru och tre barn. 

Tyvärr har jag sedan flytten till Sverige sett hur Sverige går åt fel håll. Skottlossningar, dödsskjutningar, sprängningar och gängrekrytering av barn har blivit vardag. Utöver det har vi Sveriges högsta arbetslöshet som framförallt drabbar länets unga.

Jag vill därför ställa upp för Sverige, landet som givit mig och många andra allt vi saknade i våra hemländer, för att vända den negativa utvecklingen och lösa de problem som Sörmland lider av. Jag vill bland annat arbeta för:

  • Att öka permanent polissynligheten och närvaro samt införa mobila eller fasta stationer i våra utsatta områden.
  • Att identifiera barn i behov av särskilt stöd så tidigt som möjligt. Gärna under förskoleperioden och följa dessa individer under grundskolan.
  • Ett Sverige fritt från terrorister, extremister och IS-anhängare. Sverige kan inte och får inte bli ett terroristparadis. Jag har redan förlorat ett land, vill inte förlora ett till. Sverige behöver skärpa sina terrorlagar.
  • Ett regeringserkännande på folkmordet, Seyfo 1915. Jag vill stärka demokratin och mänskliga rättigheterna.

Jag vill även arbeta för att öka valdeltagandet särskilt i de utsatta områdena. Det är viktigt att alla medborgare känner sig en del av samhället och att deras röst gör skillnad på riktigt. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa