Holmbergsparken i Torshälla måste räddas

Peter Lorin är mycket upprörd över kommunens planer på att exploatera Holmbergsparken i Torshälla.

Peter Lorin är mycket upprörd över kommunens planer på att exploatera Holmbergsparken i Torshälla.

Foto: Lars Skärlund

Insändare2021-12-18 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Respons på Sten Ullerstads insändare som publicerades den 14 december rörande hoten mot Holmbergsparkens i Torshälla framtid:

Varmt tack, Sten Ullerstad, för dina synnerligen befogade ord om Holmbergets hotade framtid som en grön oas mitt i Torshälla. Det är fullständigt ofattbart och djupt chockerande att politikerna i Torshälla stads nämnd och Eskilstuna kommun tycks beredda att för all framtid förstöra en av Torshällas vackraste platser!

De nu liggande förslagen om en hämningslös exploatering av Torshällas stadspark/Holmberget MÅSTE helt enkelt förhindras! Jag föreslår att alla som värnar Holmbergets framtid på olika sätt kontaktar politikerna i Torshälla stads nämnd samt kommunstyrelsens ordförande Jimmy Jansson.

Vi måste sätta ett kraftigt ökat tryck på våra politiker, så att de äntligen tvingas inse att motståndet mot Holmbergets exploateringsplaner är kompakt här i Torshälla.

I sammanhanget bör det också påpekas att hela Holmberget är skyddat som "R"-registrerat fornlämningsområde, varför det måste antas att länsstyrelsen i Sörmland under inga omständigheter borde kunna godkänna kommunens exploaterings-planer för området.