Hur tänker förskolenämnden i Eskilstuna?

Insändarskribenten menar att barn till permitterade vårdnadshavare eventuellt kan vara några timmar per dag i förskolan.

Insändarskribenten menar att barn till permitterade vårdnadshavare eventuellt kan vara några timmar per dag i förskolan.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Insändare2020-05-04 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Riktlinjerna i coronatider är solklara - jobba hemifrån, undvik folksamlingar och håll avstånd till andra.
Vi som arbetar i förskolan kan ju inte följa de här reglerna men det vore ju väldigt bra om vi kunde minimera antalet barn i förskolan. För allas skull! Vad gör då förskolenämnden i Eskilstuna kommun?

Jo, de tar ett beslut att "vårdnadshavare som permitteras från sitt arbete till följd av covid-19 har rätt till förskola enligt sitt ordinarie schema." Varför då undrar jag? Vidare står det i informationsbladet: "Barn har behov av kontinuitet och trygghet i vardagen och ska inte drabbas för att deras vårdnadshavare blir permitterade från sitt jobb."Det tycker jag är att omyndigförklara föräldrarna/ vårdnadshavarna! - "Ni duger inte åt era barn!"

De allra flesta barn är trygga i sina hem och att få extra tid hemma kan väl aldrig vara fel?
Annars kan man ju tycka att barn som får syskon eller har vårdnadshavare som är arbetslösa också "drabbas". De barnen borde ju också vara i förskolan på heltid.
Nej, låt barnen till permitterade vårdnadshavare eventuellt vara några timmar per dag i förskolan och överlåt till pedagogerna att bestämma när så vi kan glesa ut så mycket som möjligt.
Jag är mycket besviken och arg på förskolenämnden som uppenbarligen inte tänker på barnens och personalens bästa.