I den "dynamiska idyllen" ska 550 fotbollsplaner asfalteras

Bilden är från Naturskyddsföreningen Strängnäs informationsmöte på Multeum 21 september.

Bilden är från Naturskyddsföreningen Strängnäs informationsmöte på Multeum 21 september.

Foto: Privat

Insändare2024-09-24 19:58
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Var finns dessa fotbollsplaner? Jo, de sträcker sig från Biskopskvarn över Gorsingeberget bort till Grundbro. Ett jätteområde som Kilenkrysset köpt av kommunen och skogsägare. De fastighetsägare vars ägor ligger insprängda och som ännu inte sålt vittnar om aggressiv press att sälja.

Detta jätteområde ska kalhuggas, asfalteras och göras om till logistikbyggnader och trafikeras av tung trafik. I Grundbro planeras lokstallar med godstrafik. Visionen som Kilenkrysset och styrande moderater verkar ha är att göra området till största omlastningsnavet i Mellansverige.

De negativa konsekvenserna för människor, miljö och djur är omfattande.

I en tid av klimatförändring med ökande nederbörd som måste hanteras är kalhuggning och asfaltering kontraproduktivt för att nå klimatmål. Och för att säkra vår boendemiljö och infrastruktur.

Strängnäsborna kommer bli omgivna av logistikcentra och avskurna från strövområden. Att locka nya invånare till Strängnäs som den "dynamiska idyllen" är skrattretande.

Tillsammans styr vi Strängnäs – så borde det i sanningens namn stå på Kilenkryssets skyltar till infarten istället för utvecklar.

Är det såhär vi vill ha framtidens Strängnäs? Vad tycker socialdemokraterna, som också styr kommunen?