Inga provsvar på 1177 i Sörmland

Så till Region Sörmland, när kommer jag enkelt kunna logga in på 1177.se och ta del av mina provsvar? undrar insändarskribenten.

Så till Region Sörmland, när kommer jag enkelt kunna logga in på 1177.se och ta del av mina provsvar? undrar insändarskribenten.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Insändare2020-12-08 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

På 1177.se ska man kunna göra allt, bland annat se sina journalanteckningar och provsvar men det går inte här i Sörmland. I över två års tid har jag väntat på att kunna ta del av provsvar enkelt på nätet men inget sker. Varje gång jag vill ha ut provsvar så måste jag bråka mig till det. Gynekologiska mottagningen på Mälarsjukhuset lovar att skicka provsvar som jag begär via 1177 men inget händer. 

Om jag hos Vårdcentralen Gallerian ber att få provsvar hemskickade blir jag alltid ifrågasatt. Det är tröttsamt att behöva bråka och tjata sig till något man har rätt till. Det är inte heller patientsäkert. Om jag går till mottagningen så kan man inte heller skriva ut provsvaren trots att jag har legitimation, såvida inte en läkare först godkänner att jag får ta del av dem. Att skriva in i min journal att provsvar alltid ska skickas hem går inte det heller. Nu har jag väntat länge på provsvar som jag begärt ut, men inget händer. Så till Region Sörmland, när kommer jag enkelt kunna logga in på 1177.se och ta del av mina provsvar? Varför tillgodoses inte rätten att ta del av sina journaler?