Inga registrerade EPA-traktorer sedan 1975

Signaturen ”Bubben” tycks ha missat att det inte har gĂ„tt att registrera nya EPA-traktorer sedan 1975, skriver signaturen "Mr Camaro".

Signaturen ”Bubben” tycks ha missat att det inte har gĂ„tt att registrera nya EPA-traktorer sedan 1975, skriver signaturen "Mr Camaro".

Foto: Johan Nilsson/TT

InsÀndare2021-08-25 07:30
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Svar till signaturen "Bubben" den 21/8 angÄende körkort för EPA-traktorer.

Det behövs inga nya körkort för EPA-traktorer av den enkla anledningen att det bara finns drygt 300 stycken kvar. Signaturen ”Bubben” tycks ha missat att det inte har gĂ„tt att registrera nya EPA-traktorer sedan 1975. Vid den tiden krĂ€vdes nĂ„got som kallades ”traktorkort” som lĂ€gsta behörighet för att fĂ„ framföra ett sĂ„dant fordon.

Dagens motsvarighet Àr AM-behörighet och dÄ fÄr man framföra moped klass I och II. Traktor klass a (max 40 km/h) samt motorredskap klass II. Dagens A-traktorer ryms i AM-behörighet. Troligen kÀnner insÀndarskribenten inte till skillnaderna mellan en A-traktor och en EPA-traktor men det Àr tvÄ helt skilda fordonstyper.

Vill du skriva insÀndare?

Tidningens insÀndare blir ofta vÀllÀsta och hÄller lokala debatter vid liv. Vill du skriva en insÀndare kan du göra det via vÄrt formulÀr. Klicka hÀr för att komma dit.

En insĂ€ndare ska vara 1 600 tecken eller 800, inklusive mellanslag och underskrift. Du fĂ„r skriva under med signatur, men namn, adress och telefonnummer mĂ„ste alltid bifogas. Kritik av namngiven person mĂ„ste undertecknas med namn.

Vi förbehÄller oss rÀtten att stryka i texten samt avstÄ frÄn publicering.