Ingen parkerar vid sjukhuset för nöjes skull

Tidningen berättade i förra veckan om de höjda parkeringsavgifterna vid Mälarsjukhuset.
Tidningen berättade i förra veckan om de höjda parkeringsavgifterna vid Mälarsjukhuset.

Insändare 20 september 2023 08:02
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu ska parkeringsavgifterna höjas utanför Mälarsjukhuset. Nu ska regionens underskott minimeras och kanske till och med få ett överskott.
Jag blir så gränslöst förbannad på vissa beslutsfattare. En försvarar höjningen med att det var länge sedan avgiften höjdes. Ett osedvanligt dumt försvar för ingen åker ju till Mälarsjukhuset för sitt höga nöjes skull.
Om jag är sjuk eller av olika skäl måste besöka läkare eller sjukhus så måste jag först hitta en parkeringsplats. Detta brukar vara svettigt och när besökstiden närmar sig blir man näst intill desperat. Valet blir då att betala för det missade läkarbesöket eller att parkera på någon av alla de platser som står tomma. På dessa tomma platser är det förbjudet att parkera på före klockan 11 och efter klockan11 är det förbjudet att parkera på platserna försåvitt du inte har ett p-tillstånd. När man ser dessa tomma platser och vet att läkarbesöket är klart före klockan 11 är det inte svårt att förstå att man chansar.
Men se det ska man inte göra för p-bolagets vakter är blixtrande snabba att utfärda avgifter. De är så snabba att man tror att de har beting och när de rör sig står blixten stilla. Varje gång de knappar på sin lilla dosa kostar det 500 kronor. 
Hela detta förfarande är egentligen bara en smyghöjning av patientavgiften och borde därför ingå i högkostnadsskyddet.
Jag undrar hur många p-avgifter dessa idoga parkeringsvakter lyckas skriva ut varje dag. Det torde vara en lukrativ sysselsättning. Så lukrativ att regionen bör se till att själva tömma denna sparbössa.
 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa