Innerstan bara till för cyklister och mopedister?

Här ska nya studentbostäder byggas vilket "Bilburne Jörgen" inte tycker är bra. Ska man bygga bort parkeringsplatser och sedan bygga nya i framtiden? skriver han och vill gärna ha svar från någon ansvarig.

Här ska nya studentbostäder byggas vilket "Bilburne Jörgen" inte tycker är bra. Ska man bygga bort parkeringsplatser och sedan bygga nya i framtiden? skriver han och vill gärna ha svar från någon ansvarig.

Foto: Lars Skärlund

Insändare2022-02-21 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag blir alldeles förskräckt när jag läser om politikernas alla vändor fram och tillbaka med parkeringsfrågan i Eskilstuna. Jag trodde mitt inspel i september 2020 borde ha satt ner foten om vad vi vanliga hederliga arbetarna vill se i den här staden, men icke! Alltid förglöms vi som har behov av stora bilar i tjänsten och bär samhällsutvecklingen, exempelvis vi inom entreprenad som måste frakta stort gods i våra bilar. 

År ut och år in pratas det om stadskärnan, handeln och att vi alla måste hjälpas åt. Det beskrivs den ena gången efter den andra att det visst går att parkera i staden, men nu har alltså kommunen köpt parkeringsplatsen på Bruksgatan för att göra studentbostäder på denna.

Hur har resonemanget gått till vid detta köp som ändå är med skattebetalarnas inbetalade skatt? Vore det inte bättre att vi satsar på att bygga fler parkeringsplatser för att faktiskt få in människor till staden. Förstå mig rätt, vi har alla varit studenter en gång i tiden och jag har inte något emot dessa tufft jobbade studenter, men de har ju inga pengar.

Parkeringen på Bruksgatan är den parkeringsplats som vi med stora suvar använder när vi tar bilen till stan. Var ska vi handla och parkera nu i staden? Har man ens tänkt tanken att vi med stora suvar är de som är kapitalstarka medborgare som håller stadskärnan vid liv? Ska man nu bara sälja kaffe till studenterna i staden?

Och vidare kan man ju fundera över långsiktigheten i kommunens resonemang. Jag tycker att man i ena sekunden bara bygger bort alla bra parkeringar, men sedan beskriver Eskilstuna-Kuriren att den politiska majoriteten vill ändra i parkeringspolicyn. Är inte det som att försöka greppa efter ett halmstrå efter att hela fältet brunnit ned? Den liknelsen tycker jag fungerar bra för Eskilstunas trafikplanering! 

Önskar gärna replik från någon som är insatt hur den långsiktiga strategin är. Ska man bygga bort parkeringsplatser och sedan bygga nya i framtiden? Det känns inte som rätt användning av våra skattepengar, som vi inte har särskilt mycket av redan innan. Låt bilen ta plats, både nu och i framtiden.