Inte lätt att jobba som chef i kommunen

Tycker synd om rektorn på Djurgårdsskolan. Han gör det han ska men får ändå kritik. Skriver insändarskribenten.

Tycker synd om rektorn på Djurgårdsskolan. Han gör det han ska men får ändå kritik. Skriver insändarskribenten.

Foto: Marie Bremberg

Insändare2020-09-09 05:20
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tycker synd om rektorn på Djurgårdsskolan. Han gör det han ska men får ändå kritik. Politiken sätter ramarna. När sen förvaltningen berättar att det blir de här negativa synliga konsekvenserna då slår politikerna ifrån sig och skyller på chefen som inte förstått uppdraget. Hur han är gör så gör han fel 

För det är så i den kommunala organisationen att den bästa chefen är den som håller budgeten. Det är varje chefs enda uppgift - håll budgeten och se helst till att det inte syns utåt att du måste avskeda personalen. Personalen är i princip den enda post en kommunal chef kan laborera med. 

Den som har ambitioner och vill utveckla verksamheten han får det svårt. Jag har inte ännu inte sett någon kommun som ökat ramen för en förvaltning med att de ska utveckla verksamheten. All utveckling måste ske inom befintlig ram. Hur lätt är det. 

Botten är nådd med osthyveln i Eskilstunas skolor. Nu måste politikerna lösa problemet med dåliga skolresultat, utan besparingar och utan att skylla på rektorerna när de levererad det de ska.