IP-only lägger dimridå?

Var det här ett försök från IP-only att lägga en dimridå över vad som egentligen orsakade avbrottet? Skriver Christina W.

Var det här ett försök från IP-only att lägga en dimridå över vad som egentligen orsakade avbrottet? Skriver Christina W.

Foto: Martina Holmberg / TT

Insändare2021-05-29 05:45
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I måndagens tidning uttalar sig presschefen på IP-only, Niclas Karnhill, om hur dåligt fibernätet i Eskilstuna med omnejd är, ett nät som kommunen ansvarar för. Detta i samband med en stor driftstörning som började under söndagsdygnet och som inte var avhjälpt förrän långt in på måndagen. 2.500 abonnenter var utan uppkoppling.

Men i all information som gick ut, bland annat via lokalradion, berättar man att det är ett mjukvarufel - ett fel i programvara eller hantering av den - och som inte har ett dugg med själva nätet/fibern att göra. 

Den som läser artikeln i EK kan lätt dra slutsatsen att det är kommunens ”undermåliga nät” som orsakat avbrottet - inte IP- onlys hantering av det. 

Var det här ett försök från IP-only att lägga en dimridå över vad som egentligen orsakade avbrottet? Missnöjet över IP-only bland stadsnätets abonnenter är redan så stort att företaget kanske måste börja skylla ifrån sig?