Jag har glädjande nyheter till dig, Kent!

Fatburen, Mariefred. Arkivbild.

Fatburen, Mariefred. Arkivbild.

Foto: Lars Kilström

Insändare2023-12-11 12:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på insändaren "Sök bidrag och återställ den vackra våtmarken", skriven av signaturen "Kent" och publicerad tidigare i december.

Hej Kent!

Roligt att höra att du också är engagerad i våtmarker. De har en viktig funktion för djur- och växtlivet, inte minst som barnkammare för fågel och fisk, samt låter vattnet fördröjas i landskapet vilket inte bara gynnar klimatet utan även minskar översvämningsrisker.

Jag kan glädja dig med att vi har sökt och fått bidrag för att återställa just den marken som kallas Fatburen. Vi började arbetet med att ta fram en förstudie under år 2022 för att utreda hur vi kan återställa våtmarken på bästa sätt.

Under sensommar 2023 var grävare på plats för att påbörja arbetet men fick tyvärr avbryta på grund av ogynnsamma markförhållanden. Vi planerar därför att fortsätta arbetet med fräsning och grävning för att restaurera våtmarksområdet tidig vår, samt sensommar år 2024.

Strängnäs kommun arbetar med liknande åtgärder på flera platser i kommunen och om du vill veta mer eller har några frågor så är du välkommen att kontakta mig via kommunens kontaktcenter.

Med vänliga hälsningar