Jag väljer Maria Chergui – i egenskap av socialdemokrat

Skribenten "Socialdemokrat" väljer Maria Chergui (V) hellre än den lokala socialdemokratin och hoppas att partiet "återvänder".

Skribenten "Socialdemokrat" väljer Maria Chergui (V) hellre än den lokala socialdemokratin och hoppas att partiet "återvänder".

Foto: Anders Nilsson

Insändare2023-11-23 18:56
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på insändaren "(V)em vill leva i Maria Cherguis verklighet", publicerad tidigare i november.

Vem vill leva i Maria Cherguis verklighet? Frågan ställs av den upprörde läraren och socialdemokraten Johan Lidén. För att frågan inte skall förbli obesvarad anmäler jag mig hos Maria. Jag gör det i egenskap av hängiven socialdemokrat och för att jag kan ha fördragsamhet med den som möjligen är oansvarigt generös mot förskolan. Tidiga investeringar i barn är ofta billigare än den idag moderna repressiva tävlan som partier på högerkanten och ”lokal socialdemokrati” ägnar sig åt. 

Jag är innerligt trött på den retorik som lokal socialdemokrati i Eskilstuna producerar. ”Det som sossarna i Eskilstuna tycker, det tycker alla andra inom tre eller fyra år” hävdar exempelvis Jimmy Jansson i en intervju i Dagens ETC. Intervjun handlar om att riva stadsdelar, skaffa specialstyrkor inom polisen som ”vänder upp och ner på” stadsdelar för att utvisa familjer till ”köpta platser” i andra länder och naturligtvis dras paralleller till högerextrema rörelser.

När Jimmie Åkesson besöker Eskilstuna uttrycker han också beundran för Eskilstunas kommunala ledning. Jag känner inte igen mig efter 50 år som röstande socialdemokrat. 

”Socialdemokratin” i stan nöjer sig helt enkelt inte med att surfa på den högernationalistiska våg som drar genom landet, man lockas av det populistiska tankegodset och vill till och med se sig med ledartröja och så kanske det är. Det är hur som helst en mycket märklig socialdemokrati som försöker positionera sig till höger i populistiska frågor och på så sätt göra SD och M arbetslösa.

Därför Johan så väljer jag Maria och citerar vän ur bokhyllan: ”Jag är socialdemokratin, ibland lämnar partiet mig och ibland återvänder det”.

Så jag väntar och hoppas.