Jimmy Jansson du måste agera nu!

Det handlar inte om politik i valtider Jimmy Jansson utan om människors liv och säkerhet. AGERA Jimmy! Skriver signaturen "Fiskargubben".

Det handlar inte om politik i valtider Jimmy Jansson utan om människors liv och säkerhet. AGERA Jimmy! Skriver signaturen "Fiskargubben".

Foto: Peter Larsson

Insändare2022-09-02 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Goddagens medborgare!
Nu sitter jag och intar mitt morgonkaffe och tittar ut över nejderna men får kaffet i vrångstrupen när jag läser "kurren". Det första jag får upp är en Jimmy Jansson som för tusende gången beklagar sig över gängen, drogerna och skjutningar. Herr Jansson nu kräver jag att du visar handlingskraft. Vi kommuninnevånare kräver att du värnar barnen i lekparkerna, de vuxna och ungdomar som rör sig i det offentliga rummet. Nu har du herr Jansson befunnit dig i kuriren med stora rubriker i många år, det här är inget nytt Jimmy med skjutningar i Eskilstuna och du har inte lyckats samla de krafter som behövs för att säkra miljöerna i staden för invånarna, skäms Jimmy. 

Du kan ju förklara för de oskyldiga, traumatiserade människor som har varit drabbade genom åren och de som dagligen faller offer för det meningslösa våldet var ditt prat och dina tomma löften betytt i det verkliga livet. Det går bra att med stora ord i valtider stå på barrikaderna och skrälla om mer insatser till ditten och datten, oftast skola, vård, omsorg, heller hur herr Jansson. Pengar ska flöda och gängen ska krossas. Men herr Jansson du har ju inte lyckats tvärtom det blir bara värre i vackra Eskilstuna. Staden går under namnet "lilla Chicago" i övriga Sverige och du herr Jansson leder detta Chicago i fördärvet. Jag som laglydig medborgare tycker det behövs akuta insatser men även en plan på sikt där vi arbetar mot mål som är långsiktiga och är möjliga att genomföra. 

Många med mig tycker och säger med undran i rösten, vad håller herr Jansson på med, var är handlingskraften? Det kommer bara ord och återigen ord. Det akuta läge vi befinner oss i känns katastrofalt där vi medborgare känner stor olust och oro i att röra sig i det offentliga rummet med risk att bli drabbad av det meningslösa våldet. Barn blir skjutna och gamla törs inte gå till sin vårdcentral. Vid extrema situationer får man lov att ta till extrema åtgärder för att följas upp av insatser som vilar på vetenskaplig grund och fungerande system. Sätt in militär i de utsatta områdena, Fröslunda, Årby och Skiftinge. 

Vi behöver sätta in extraordinära insatser och det är akut Jimmy Jansson. Alla förstår att vi inte ska medverka till att våldet ökar, tvärtom vi ska kontrollera de som rör sig i utsatta områden, en kontrollerande och övervakande funktion. Polisen är för ensamma i denna extrema situation, de behöver hjälp, vi alla behöver hjälp och militären har mannar till förfogande så varför inte använda den resursen? Det handlar inte om politik i valtider Jimmy Jansson utan om människors liv och säkerhet. AGERA Jimmy!