Jimmy och Jari, nu måste ni bekänna färg och leda

Jimmy Jansson (S) och Jari Puustinen (M), ordförande respektive 2:e vice ordförande i kommunstyrelsen i Eskilstuna. Arkivfoto.

Jimmy Jansson (S) och Jari Puustinen (M), ordförande respektive 2:e vice ordförande i kommunstyrelsen i Eskilstuna. Arkivfoto.

Foto: Joakim Serrander

Insändare2023-12-08 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Insändare med anledning av kommande besparingar inom grundskolan i Eskilstuna.

Hur kan vi hamna här igen?

Förra året hade vi samma problem och då sköts det till pengar tillfälligt till skolan. Varför har inte de styrande partierna under året försökt lösa detta, då det inte krävs mycket för att förstå att ett tillfälligt tillskott endast skjuter ett problem framåt?

Visst, det finns en hög inflation och räntehöjningar, men det är inte heller en överraskning. Den som följer hur ekonomin utvecklas kan ju se åt vilket håll det går. Jag utgår ifrån att det finns anställda på kommunen som kan det.

Nu behöver ledningen av kommunen leda och göra de prioriteringar som behövs, det är vad ni är valda till. Om då skolan inte får något tillskott får då kommunstyrelseordföranden – som ytterst ansvarig – berätta det för oss.

Men som det verkar nu duckar ledningen återigen ansvar för varför skolbudgeten är snäv igen.

Ekonomiska problemen med skolan är inte något som kommit under de senaste två åren. Nu, Jimmy och Jari, måste ni börja bekänna färg och leda – inte bara synas när det blåser medvind.