Jordgubbspaj blev remouladsĂ„s – som blev morötter

Det blir inte alltid den mat man tÀnkt sig.

Det blir inte alltid den mat man tÀnkt sig.

Foto: Gunnar Westergren

InsÀndare2024-08-15 20:03
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Har ett matabonnemang via Eskilstuna kommun. BestĂ€llningen som gjordes för nĂ„gra veckor sedan var; spenatsoppa med Ă€gghalva och jordgubbsrabarberpaj med vaniljsĂ„s. 

Det som kom i stÀllet var enligt menyn sprödbakad torsk med potatismos och remouladsÄs. Det fanns ingen remouladsÄs men vÀldigt mycket kokta morötter (som hamnade i soporna). Ingen soppa, ingen paj med vaniljsÄs. Kostnad cirka 78 kr.

Har man beviljats matstöd och bor i eget boende kommer hemtjÀnst med maten. Men dom Àr bara distributörer och "matstödjare".
Det kommer att bli Àndring i september dÄ maten levereras i kylda, vakuumpackade kartonger 1 gÄng i veckan för att förvaras i brukarens kylskÄp. Tillbehör som senap, ketchup, rödbetor, saltgurka, grönsaker, bröd, smör, dricka, sylt, kalla sÄser, kryddor mm fÄr brukaren hÄlla med sjÀlv. Det beviljade matstödet kommer troligen att vara kvar, dvs hemtjÀnst kommer och hjÀlper till enligt deras schema.

Sommaren 2024 verkar ha varit ett experiment. Det har ofta blivit fel och nÄgot annat Àn bestÀllningen har kommit.

Man kan tycka att det hĂ€r Ă€r ett i-landsproblem och att man inte ska klaga nĂ€r mĂ„nga pĂ„ vĂ„r jord inte ens har mat för dagen. Men visst Ă€r det nonchalant mot vĂ„ra Ă€ldre, som betalat skatt och fortfarande gör, som Ă€r beroende av den hĂ€r insatsen. Kanske dagens höjdpunkt – en god lunch som man lĂ€ngtat efter, och sĂ„ kommer nĂ„got annat.