Kan man få sätta upp en brevlåda hos grannarna?

Björn Brolin, Mariefred, har frågor om indragna tidningen. Chefredaktören svarar.

Björn Brolin, Mariefred, har frågor om indragna tidningen. Chefredaktören svarar.

Foto: Lukas Abrahamsson

Insändare2024-04-20 06:10
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Så kom då brevet som visade att man måste bo på rätt sida om Slottsbrinksbacken i Mariefred för att vara berättigad till fortsatt utdelning av tidningen. Kan man få sätta upp en brevlåda hos grannarna eller är det så fyrkantigt att det beror på bostadsadress?

Har man tänkt på möjligheten att ha ett ställe där man kan hämta själv? Det står i brevet att kvarvarande pengar skall flyttas över till digital prenumeration. När kom vi överens om det? Är det ens lagligt att göra så?

Både Postnord och Citymail gnölar över minskad postgång. Kan det vara en möjlighet? Har ibland med tidningen fått vanliga brev och undrar över hur det kan komma sig. Har det tidigare varit någon form av samkörning?

Känner mig inte trygg när det gäller digitala upplägget där det finns saker att fundera över. Att till exempel klicka på Strängnäs och få upp till sju av tio lokala nyheter som då rör Eskilstuna. Varför då ha rubriken Strängnäs? Har ni själva personal som klarar nyordningen?

Morgontidningen är för många av oss lite äldre en form av "snuttefilt". Morgonfika och hålla i tidningen är en del av tillvaron samt för min del lösa korsord. Att sitta vid datorn och göra det känns lika själlöst som att titta på när målarfärg torkar.

Är det dags att på riksnivå få igång någon form av stöd till tidningar avseende distribution även, som i detta fall, några 100 meter från närmaste gatuadress? Vet inte om det redovisats hur stor vinsten är att exkludera den nu utvalda skaran räknat i kronor. Tar annars tacksamt emot den siffran.

Förlusten i anseende är svår att överblicka men den finns där. Och den är betydande. Tror att "husguden" J A Selander snurrar i sin grav. Det här är om jag förstått rätt, ljusår från hans värderingar. Det kommer små notiser på nätet om att till exempel ett hus är sålt i Skebokvarnm för att inte tala om vilka rysningar man får när ett hus är sålt i Malmköping.

Varför lägga energi på sådant och sedan gnöla över minus på ett antal trogna prenumeranter? Det som eventuellt finns kvar på mitt konto ser jag tacksamt emot att få i retur. Blir väl som vid bankkontakter att då får man fixa det själv.

Björn Brolin, Mariefred


SVAR DIREKT:
Vi tycker också att det är tråkigt att vi tvingas göra den här förändringen, och förstår att det är många som blir besvikna och att det dyker upp många frågor. Vår kundtjänst finns tillgänglig för att stötta och hjälpa och den 2 och 3 maj har vi informationsträffar i Strängnäs och Eskilstuna för de som berörs.

Men för att svara lite kort på dina frågor så har vårt distributionsbolag SVHL planerat de nya rutterna för tidningsbud på det sätt som gör det möjligt att dela ut tidningen över huvud taget i området. Vissa vägar är helt enkelt svårare och dyrare att leverera tidningen på, vilket har påverkat hur tidningsbudens nya rutter ser ut.

Sedan Postnord gick över till varannandagsutdelning kan inte tidningen levereras på våra utgivningsdagar. Tidningen skulle heller inte komma på morgonen. Med andra ord skulle ni inte få den kundupplevelse som vi har kunnat utlova genom våra tidningsbud. Vi kan tyvärr inte heller dela ut tidningen till en samlad plats för upphämtning då vi i så fall inte kan garantera att varje betalande kund får sin tidning varje dag.

Enligt prenumerationsvillkoren har vi rätt att göra förändringar likt denna så länge vi meddelar dig senast 30 dagar innan förändringen träder i kraft, utan att du har rätt återbetalning. Trots detta har vi beslutat att ifall du vill säga upp din prenumeration på grund av detta kommer du få tillbaka eventuellt innestående belopp. 

Om du vill läsa nyheter om Strängnäs rekommenderar jag att du går in på strengnastidning.se eller laddar ner Strengnäs Tidnings app i stället för att läsa via Eskilstuna-Kuriren. Där ligger alla nyheter från Strängnäs med omnejd samlade och du kan gå direkt till e-tidningen därifrån också.

Och vad gäller artiklarna om fastighetsförsäljningar skrivs de av en textrobot och baseras på offentliga uppgifter från lagfarter i alla våra bevakningsområden: Eskilstuna, Strängnäs och Flen med omnejd. De är alltså inget vi lägger någon tid på och konkurrerar inte ut övrig nyhetsbevakning.

Hoppas att detta gav klarhet i dina frågor.

Ulrika Sjöblom
Chefredaktör och ansvarig utgivare
Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs Tidning