Kommunen saknar strategi

Insändare 21 november 2019 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Eskilstuna kommun verkar helt sakna strategi när de gäller äldres boendesituation. Man säger "att ju flera kockar desto sämre soppa." VI har "tre chefskockar" och om det beror på det vet jag inte.

De styrande verkar vara helt oförmögna att se helheten av problemet, de tycks tro att allt ska lösa sig av att bygga ett ogenomtänkt äldreboende med 60 platser varje år, helt fel.

Bygg istället ett genomtänkt äldreboende med 125 platser vartannat år där brukarnas intresse ska vara prio. Äldreboendet kunde dessutom inrymma ett antal 70 + hyreslägenheter som kan vara med och dela på hyreskostnaden.

Det skulle leda till att många äldre som bor ensamma i stora villor skulle flytta från husen. Barnfamiljer skulle få möjlighet att få ett bättre boende. En flyttkedja skulle komma igång.

Beslutsfattarna borde ha seriösa samtal med pensionärsorganisationerna. För att få relevant information om hur pensionärerna ser på problemen. Jag tror att det är en mycket bättre väg att gå än att bara betrakta oss pensionärer som ett nödvändigt ont.

Jag ska inte vara alltför dyster, vi har det i alla fall bättre än tiggarna då vi än så länge får vistas fritt ute utan polistillstånd.

Kommentera
Läs mer!

Insändare: Fel att kommunen betalar Uniteds räkningar

Fel att kommunen betalar Uniteds räkningar

Insändare: Bygg cykelbanor på Västerleden

Bygg cykelbanor på Västerleden
Visa fler
Ämnen du kan följa