Kräva mer saklighet av en ledamot i kommunstyrelsen

Insändare 28 september 2022 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på Jan Rudengren’s insändare i Eskilstuna Kuriren 22/9 2022 med rubriken "Privat hemtjänst är mer effektiv än den kommunala".

Han refererar till objektiva källorna Institutet för Näringslivsforskning och Timbro. Som alla ekonomer argumenterar han i effektivitetstermer och hävdar citat ”att den privata hemtjänsten är effektivare än den kommunala. Alltså samma service till lägre kostnad” slut citat.

Jag förstår valet av referenser och vill för läsarna förtydliga att här föreligger en intressekonflikt i hans val av referenser och vad de står för; Institutet för Näringslivsforskning forskar inom områden med hög relevans för det svenska näringslivet och de tillhandahöll Ulf Kristersson med lögnen att citat ”700 000 utrikesfödda inte kan försörja sig själva” slut citat, den verkliga siffran är 317 600 alltså mindre än hälften mot vad Ulf Kristersson påstår. 

Timbro vars devis enligt deras hemsida är citat”Vi som arbetar på Timbro förenas av ett antal övertygelser: rätten att utforma sitt eget liv, att valfrihet är viktigare än ekonomisk jämlikhet och att politikens makt över människor och företag behöver minska ”slut citat.

Jag förstår ironin i Jan Rudengren’s insändare men man kan ju kräva mer saklighet av en ledamot i Kommunstyrelsen och ersättare i Kommunfullmäktige för Liberalerna i Strängnäs. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa