Kristerssons lösning är alltid att ta till storsläggan

Ulf Kristersson sommartalar traditionsenligt i Ugglans park i Strängnäs. Bilden är tagen förra året.

Ulf Kristersson sommartalar traditionsenligt i Ugglans park i Strängnäs. Bilden är tagen förra året.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Insändare2022-08-14 19:49
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I Ugglans park i Strängnäs i augusti träffar vi Ulf Kristersson som verkar känna sej säker och viljestark inför valet. Ulf K känner sej fullt redo att bli vår nye monark. Och livet för honom verkar vara en enda glättig klackspark. 

Ett rent mirakel förstås, men detta lurar inte oss. Kom med något nytt och trovärdigt. För om skattesänkningar och privatiseringar har du Ulf M redan pratat färdigt.

Frågan är väl då, vilka av dina likasinnade som hänger på? Finns det någon av dem som ser världen som den verkligen är? Nej då, bara bort med alla som förorsakar besvär. Bara att ta till polisen militären och allt artilleri som på vår S-regerings 8 år byggts upp. För detta blev ju följden efter den förra regeringens neddragningar och besparings-kupp.

Lösningen för Ulf Kristersson verkar alltid bara vara ”att ta till storsläggan för att bli av med all geggan”. Det enda sättet för Sverige att svenskheten bevara. Bort med alla som inte platsar i vår lilla fria svenska sagovärld. Dessa måste tvingas ta en annan riktning på sin flyktfärd.

Men snälla, M-sidans alla stora egoister? Ser ni inte världsklotets verkligt stora problem och brister? Är det ingen av er alla som hör; ”Du får ju ändå inget med dej när du dör”. 

Nej vet ni vad? De som prövat på den verkliga världen det är vi. Ni lurar inte oss med er ego-världs-utopi. Många av oss inom majoriteten med ett strävsamt arbetsliv har både sunt förnuft och eget driv. Troligen tillhör vi majoriteten. Ty vissa blå dunster går vår näsa förbi. 

Gamla, nya och sanna fakta går att fatta digitalt för det mesta. Till valet 2022 är tyvärr en del äldre åsidosatta. Alla 80-90-100-åringar har ingen tillgång till datorer inom vardagslivet. Men till både vänstern, högern och de partier som lurar i busken. Visst vore det vettigt för alla partier att sålla i valfläsket och skippa lögnerna och de fullt medvetna fusken. 

Usch! Håll stilen det vinner alla partier på. Av allt summel-summarium som ni bjuder oss före valet 2022 – finns där då något väljarna verkligen törs lita på?