Lägg ner Postnord – låt kreativa företag ta över


Man får intryck av att de styrande inom Postnord, är politiskt tillsatta och helt avskärmade från hur vardagen ser ut, för folk i allmänhet, skriver signaturen "Janne".

Man får intryck av att de styrande inom Postnord, är politiskt tillsatta och helt avskärmade från hur vardagen ser ut, för folk i allmänhet, skriver signaturen "Janne".

Foto: Jessica Gow/TT

Insändare2022-07-11 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har tidigare skrivit på detta forum, om Postnord. Då gällde det att det kom flera av deras bilar efter varandra, på samma gata och Postnord samtidigt hade aviserat utdelning varannan dag. Det kom någon kryptisk förklaring, som jag förträngt, från någon ansvarig? Det gällde att den ena delade ut paket och den andre brev?

Under värmeböljan, beställde jag ett AC aggregat, med fri hemleverans. Leveransbekräftelsen kom omgående, men spårningen hos Postnord, dröjde flera dagar. Därefter ville Postnord att jag valde bland alternativa leveransdagar. Dessutom så var tiden att välja, sådan att jag hade varit bunden att hålla mig inom hörhåll från dörrklockan, under hela dagen. 

Då var min tanke, att leveransen borde finnas i Strängnäs och det var bättre att hoppa i bilen och hämta själv. (Bor i Mariefred). Ringer för att kolla. Blir nummer 50 i kön! Kollar på nätet. Lunch 10-16! Chansar och åker dit….obemannat. Får då se en lastbil utanför som jag kontaktar och samtidigt ser jag mitt paket, innanför lastporten. Han kollar och det är min leverans, så han fick det lite lindrigare nästa dag, då jag kvitterade och tog mitt paket. 

Orderbekräftelse fick jag 26/6. Onsdagen den 6/7, får jag brev i brevlådan, från Postnord, att jag skall hämta mitt paket, senast 5/7?
Jag får ganska ofta leveranser från Tyskland bl.a. Beställer jag ena dagen, så står UPS utanför nästa. Samma gäller flera av mina leverantörer. Lägger jag en beställning på förmiddagen ena dagen, så har jag den vid dörren nästa dag, utan märkvärdigheter.

Man får intryck av att de styrande inom Postnord, är politiskt tillsatta och helt avskärmade från hur vardagen ser ut, för folk i allmänhet. Lägg ner Postnord och låt de kreativa företagen ta hand om logistiken. 

Den personal man träffar vid brevlådan, är ju i allmänhet väldigt trevliga och säkert välkomna hos konkurrenterna. De övriga har troligt både fallskärm och flytväst.