Lång och kall väntan på bussbyte

Insändare 2 februari 2023 06:34
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det var med stor glädje jag läste insändaren ”Fel att placera busshållplats på Kyrkogatan”, den 30 januari. Vi är flera som har fått våra resor till och från Eskilstuna försämrade med nya linje 18 och den nya avsläpps- och påstigningsplatsen på Kyrkogatan.

Insändarskribenten föreslog en flytt av hållplats från Kyrkogatan till läge V på Careliigatan, vilket skulle underlätta en hel del. Både för ett besök i centrala Eskilstuna, inköp på Hemköp samt för byte av buss till andra delar av Eskilstuna, inte minst för oss med funktionsnedsättningar. Onekligen känns det som om vi landsortsresenärer inte har så stor prioritet hos dem som trafikplanerar.

Jag har tidigare fått svaret från kommunikatör Tollén på Regionen att för vidare resa till exempelvis Sveaplan eller Mälarsjukhuset kan linje 18-resenärer byta till linje 19. Förvisso passar en del tider på morgon och eftermiddag, men endast någon enstaka på dagen. Det handlar på dagen oftast om cirka 30 minuter plus minus någon minut att vänta på anslutande linje 19.

För personer med funktionsnedsättningar är 30 minuters väntan utan ens sittmöjlighet en väldigt lång tid, speciellt eftersom det inte finns andra möjligheter än att stå på en kall och blåsig plats och vänta.

Så, vänligen tänk över att flytta linje 18:s av- och påstigning till hållplats V (som föreslogs den 30 januari) eller närliggande, för alla resenärers möjlighet att resa i stadsdelarna.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa