Låt djuren slippa händer på sina snoppar och snippor!

Tidelag är förbjudet i Sverige, men endast för privatpersoner. Djurindustrin är undantagen, skriver insändarskribenten, som vill se fler bli veganer.

Tidelag är förbjudet i Sverige, men endast för privatpersoner. Djurindustrin är undantagen, skriver insändarskribenten, som vill se fler bli veganer.

Foto: Emil Langvad/TT

Insändare2023-03-14 07:33
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vem tänkte inte mörka tankar när hovrätten la mer fokus på ordet snippa än på handlingen, för vad hade fingret i närheten av offrets könsorgan att göra, över huvud taget?

I skolan har barn fnittrande lektioner i sex och om samtycke, på biologin får de se djur para sig, vilket är fullt naturligt. Inte naturligt är dock vuxnas vilja till umgänge med barn och vissa människors lust till sex med djur.

Sexuellt umgänge med djur (tidelag) blev så sent som 2014 åter förbjudet i Sverige. För privatpersoner vill säga, djurindustrin är undantagen från lagen. Deras handlingar sker av ekonomiska skäl, men spelar varför roll för de som utsätts?

På avelscentrum “stimuleras” tjurar och galtar till utlösningar, sperman är hårdvaluta. Kalven penetreras inte “bara” med ett finger, hon får en hel arm uppkörd i anus och grisen blir smekt och riden för att hon ska “ta emot” sperman, som med olika föremål förs in i deras könsorgan. Men vad gör armen och verktygen där, över huvud taget?

Djur inte är människor, men de är försvarslösa och mer rättslösa än barn. Utnyttjandet och dödandet rättfärdigas för att majoriteten känner lust till offrens kroppsvätskor och glädjen i att äta deras barns kroppar, men är offren lovligt byte, bara för att de inte kan hindra oss?

Hovrätten hade fel, men du kan ge hovdjuren rätt att slippa fingrar på sina snoppar och snippor, genom att sluta stödja djurindustrin och leva som vegan!